Limita pentru alimentarea cardului Revolut

Revolut a devenit o soluție financiară populară pentru mulți oameni datorită flexibilității și serviciilor financiare inovatoare pe care le oferă. Totuși, utilizatorii trebuie să fie conștienți de anumite limite și reguli privind alimentarea contului lor Revolut pentru a evita eventualele inconveniente. În acest articol, vom explora toate aspectele legate de limitele pentru alimentarea cardului Revolut și ce trebuie să știi pentru a gestiona eficient aceste limitări.

Ce este Revolut?

Revolut este o platformă de servicii financiare care oferă conturi curente, transferuri de bani internaționale, schimb valutar, investiții și alte servicii bancare. Utilizatorii pot accesa aceste servicii prin intermediul aplicației mobile Revolut și pot utiliza carduri de debit pentru a efectua plăți și retrageri de numerar.

Tipuri de conturi Revolut

Revolut oferă mai multe tipuri de conturi, fiecare cu propriile sale beneficii și limite:

 1. Cont Standard: Gratuit, dar cu limite și comisioane mai mari.
 2. Cont Plus: Oferă beneficii suplimentare și o limită mai mare pentru anumite tranzacții.
 3. Cont Premium: Include toate beneficiile contului Plus, dar cu limite și comisioane mai reduse.
 4. Cont Metal: Cel mai avansat cont, cu cele mai mari limite și cele mai mici comisioane.

Limitele de alimentare ale contului Revolut

Limitele de alimentare ale contului Revolut variază în funcție de tipul de cont și de sursa fondurilor. Este esențial să înțelegi aceste limite pentru a evita blocarea sau întârzierea fondurilor.

1. Alimentarea prin card de debit/credit

Alimentarea contului Revolut prin carduri de debit sau credit este cea mai comună metodă. Limitele variază în funcție de tipul de card și țara de origine a cardului.

 • Cont Standard: Limita de alimentare zilnică poate varia, dar în general este în jur de 5.000 EUR pe lună. Există și o limită de 1.000 EUR per tranzacție pentru anumite carduri.
 • Cont Plus: Limitele sunt similare cu cele ale contului Standard, dar pot varia în funcție de țara de reședință.
 • Cont Premium și Metal: Limitele sunt mai mari, putând ajunge până la 20.000 EUR pe lună, în funcție de țara și tipul cardului.

2. Alimentarea prin transfer bancar

Transferurile bancare sunt adesea folosite pentru sume mai mari și nu sunt supuse acelorași limite stricte ca și cardurile de debit sau credit.

 • Transfer SEPA: Nu există o limită fixă, dar sumele mari pot necesita verificări suplimentare.
 • Transfer SWIFT: Pot exista comisioane și întârzieri, dar în general nu există limite stricte impuse de Revolut.

3. Alimentarea prin alte metode

Revolut permite și alte metode de alimentare, cum ar fi Apple Pay, Google Pay și PayPal, dar limitele pentru aceste metode variază și sunt adesea mai mici decât pentru cardurile de debit sau credit.

Factori care influențează limitele de alimentare

Mai mulți factori pot influența limitele de alimentare ale contului Revolut:

 1. Verificarea contului: Un cont verificat are limite mai mari comparativ cu un cont neverificat. Pentru a verifica contul, utilizatorii trebuie să furnizeze documente de identificare și, uneori, dovezi de adresă.
 2. Țara de reședință: Limitele pot varia în funcție de reglementările locale și politicile bancare din țara de reședință a utilizatorului.
 3. Tipul de cont: Așa cum am menționat anterior, tipul de cont (Standard, Plus, Premium, Metal) influențează direct limitele de alimentare.
 4. Sursa fondurilor: Alimentarea contului din surse diferite (card de debit, transfer bancar, etc.) poate avea limite diferite.

Ce să faci dacă atingi limita de alimentare

Dacă atingi limita de alimentare a contului tău Revolut, există câteva soluții pe care le poți explora:

 1. Upgrade la un cont superior: Trecerea la un cont Plus, Premium sau Metal poate crește semnificativ limitele de alimentare.
 2. Verificarea suplimentară: Contactarea suportului Revolut pentru verificări suplimentare poate ajuta la creșterea limitelor. Acest lucru poate implica furnizarea de documente suplimentare sau dovezi de surse legitime de venit.
 3. Utilizarea unui transfer bancar: Dacă limitele cardului de debit/credit sunt insuficiente, poți folosi un transfer bancar pentru a alimenta contul cu sume mai mari.

Beneficiile gestionării eficiente a limitelor

Gestionarea eficientă a limitelor de alimentare ale contului Revolut vine cu multiple beneficii:

 • Evitarea blocării contului: Respectarea limitelor și menținerea contului verificat previn blocarea contului din motive de securitate.
 • Optimizarea tranzacțiilor: Înțelegerea limitelor îți permite să planifici mai bine tranzacțiile financiare și să eviți întreruperile neprevăzute.
 • Maximizarea beneficiilor: Alegerea tipului de cont potrivit și utilizarea metodelor de alimentare adecvate pot ajuta la maximizarea beneficiilor oferite de Revolut.

Concluzie

Revolut oferă utilizatorilor săi flexibilitate și conveniență în gestionarea finanțelor, dar este esențial să înțelegi limitele de alimentare ale contului pentru a te bucura de o experiență fără probleme. Verificarea contului, alegerea metodei de alimentare adecvate și cunoașterea limitelor impuse sunt pași importanți în gestionarea eficientă a contului Revolut. Fii informat și planifică-ți tranzacțiile în mod responsabil pentru a beneficia pe deplin de avantajele oferite de această platformă financiară inovatoare.

About the Author: admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *