Recuperare mesaje șterse WhatsApp pe iPhone

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie, utilizată zilnic de milioane de oameni pentru a comunica cu prieteni, familie și colegi. Totuși, poate fi frustrant să pierzi mesaje importante din greșeală. Dacă ai șters mesaje pe WhatsApp de pe iPhone și vrei să le recuperezi, acest ghid complet te va ajuta să navighezi prin diversele metode disponibile.

Metode de recuperare a mesajelor șterse pe WhatsApp

Există mai multe modalități de a recupera mesajele șterse pe WhatsApp, fiecare cu propriile sale avantaje și limitări. Vom explora cele mai comune și eficiente metode, inclusiv utilizarea backup-urilor și a software-urilor specializate.

1. Restaurarea din backup-ul iCloud

WhatsApp oferă o funcție de backup care îți permite să salvezi conversațiile în iCloud. Dacă ai activat această opțiune înainte de a pierde mesajele, poți restaura cu ușurință conversațiile șterse.

Pași pentru a restaura din backup-ul iCloud:

 1. Verifică data ultimului backup: Deschide WhatsApp și mergi la Setări > Conversații > Backup conversații pentru a vedea data ultimului backup.
 2. Șterge și reinstalează WhatsApp: Ține apăsată aplicația WhatsApp și selectează opțiunea de ștergere. Apoi, reinstalează aplicația din App Store.
 3. Restaurarea din iCloud: După reinstalare, deschide aplicația și urmează instrucțiunile de configurare. Introdu numărul de telefon și, când ți se cere, selectează opțiunea de restaurare din backup-ul iCloud.
 4. Așteaptă restaurarea: Procesul de restaurare poate dura câteva minute, în funcție de dimensiunea backup-ului și viteza conexiunii la internet.

2. Utilizarea iTunes pentru restaurare

Dacă ai făcut un backup al iPhone-ului folosind iTunes, poți restaura întregul telefon la starea anterioară, inclusiv mesajele WhatsApp.

Pași pentru a restaura din backup-ul iTunes:

 1. Conectează iPhone-ul la computer: Folosește un cablu USB pentru a conecta iPhone-ul la computerul pe care ai realizat backup-ul.
 2. Deschide iTunes: Dacă nu ai instalat iTunes, descarcă-l și instalează-l de pe site-ul oficial Apple.
 3. Selectează dispozitivul: În iTunes, fă clic pe pictograma iPhone-ului din colțul stâng sus al ferestrei.
 4. Restaurează backup-ul: Alege opțiunea “Restore Backup” și selectează backup-ul dorit. Asigură-te că data backup-ului este anterioară pierderii mesajelor.
 5. Așteaptă finalizarea restaurării: Procesul poate dura câteva minute. După finalizare, telefonul va reporni și toate datele, inclusiv mesajele WhatsApp, vor fi restaurate.

3. Utilizarea software-urilor de recuperare a datelor

Există diverse aplicații terțe specializate în recuperarea datelor pierdute de pe iPhone, inclusiv mesajele WhatsApp. Aceste aplicații pot oferi o soluție atunci când nu ai un backup recent.

Pași pentru a utiliza software-uri de recuperare:

 1. Descarcă un software de recuperare a datelor: Unele dintre cele mai populare opțiuni includ Dr.Fone, iMobie PhoneRescue și Tenorshare UltData.
 2. Instalează și deschide software-ul: Urmează instrucțiunile de instalare și deschide aplicația pe computer.
 3. Conectează iPhone-ul la computer: Folosește un cablu USB pentru a conecta dispozitivul la computer.
 4. Scanează dispozitivul: Selectează opțiunea de recuperare a datelor și alege să scanezi dispozitivul pentru a găsi mesajele WhatsApp șterse.
 5. Previzualizează și recuperează mesajele: După scanare, vei putea previzualiza mesajele găsite și să le recuperezi pe computer sau direct pe telefon.

4. Contactarea serviciului de asistență WhatsApp

Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu funcționează, poți încerca să contactezi serviciul de asistență WhatsApp. Deși nu există garanții că vor putea recupera mesajele, este o opțiune de luat în considerare.

Sfaturi pentru a evita pierderea mesajelor în viitor

Pentru a evita pierderea mesajelor WhatsApp în viitor, este important să adopți câteva măsuri preventive:

 • Activează backup-ul iCloud: Mergi la Setări > Conversații > Backup conversații și configurează backup-ul automat zilnic, săptămânal sau lunar.
 • Fă backup regulat cu iTunes: Conectează-ți iPhone-ul la computer și fă backup regulat folosind iTunes.
 • Folosește aplicații de backup terțe: Există diverse aplicații care oferă soluții de backup suplimentare pentru datele de pe iPhone, inclusiv mesajele WhatsApp.

Concluzie

Recuperarea mesajelor șterse de pe WhatsApp poate părea complicată, dar cu metodele potrivite, poți să îți recuperezi datele valoroase. Fie că alegi să folosești backup-ul iCloud, iTunes sau software-uri de recuperare a datelor, este important să acționezi rapid și să urmezi pașii corect. În plus, adoptarea unor măsuri preventive, cum ar fi backup-urile regulate, te poate ajuta să eviți situații similare în viitor.

About the Author: admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *